Наши такмичари и ове године у Словенији

U okviru Sajma turizma Natour Alpe-Adria, koji će se održati u Ljubljani od 29.01  do 1.02. 2020 godine, organizovan je 17. Međunarodni festival „Već znanja za več turizma“, na kojem će se okupiti škole iz Slovenije i inostranstva. Tema festivala je FESTIVAL NAJ BO.  Organizator takmičenja je Turistički savez Slovenije.

Osnovna svrha projekta je promovisanje integracije formalnog obrazovanja, stečenog u školi i razvijanja kreativnosti i preduzetništva srednjoškolaca na području turizma.

Učešće na festivalu podrazumeva:

-       Pismenu izradu i demonstraciju istraživačkog projekta – turističkog proizvoda

-       Promotivni video

-       Predstavljanje na sajmu Natour Alpe-Adria

Učenici naše škole, Slađana Perišić, Sara Rađenović, Sara Oparnica, Anastasija Popović, Jovana Jovanović u skladu sa temom – Festival naj bo – uradili su istraživačko projektni zadatak pod nazivom „Festival malih pustolova“. Turistički proizvod – festival, predstavlja učionicu na otvorenom posvećenu očuvanju prirode. Da učesnici budu pustolovi u čarobnom svetu prirode i spoznaju da je to svet sa mnoštvo mogućnosti. Predstavlja program za decu, posvećen očuvanju i zaštiti životne sredine.. Da  kroz igru i druženje istražuju i upoznaju prirodni svet, da razvijaju kreativnost, timski duh, odgovornost

Učešćem na festivalu,  u ulozi virtuelnih turističkih vodiča uz timske aktivnosti i kreativne radionice  predstaviće prirodno nasleđe našeg grada, važnost zaštite životne sredine i odgovornosti za svoju okolinu.

 

Istraživačko projektni zadatak

„Festival malih pustolova“ – mentor Aranka Harak

 

Оставите одговор

  • Login