Наша школа поново на сајму туризма у Словенији

У оквиру Сајма туризма Natour Alpe-Adria, који ће се одржати у Љубљани од 31.01  до 3.02. 2018 године, организован је 15. Међународни фестивал Več znanja za več turizma“, на којем ће се окупити школе из Словеније и иностранства. Тема фестивала је КУЛТУРА И ТУРИЗАМ.  Организатор такмичења је Туристички савез Словеније.
Основна сврха пројекта је промовисање интеграције формалног образовања, стеченог у школи и развијања креативности и предузетништва средњошколаца на подручју туризма.
Учешће на фестивалу подразумева:
-    Писмену израду и демонстрацију истраживачког пројекта – туристичког производа
-    Промотивни видео
-    Представљање на сајму Natour Alpe-Adria
Ученици наше школе, Јелена Милошевић, Марија Новаковић, Милица Пуђа, Јана Аничић и Саво Зорић у складу са темом – Култура и туризам – урадили су истраживачки пројектни задатак под називом „Мноштво чудесних сунаца у жутом оку сунцокрета“. Истраживачки пројекат је туристички производ – културна манифестација, упознавања дестинације кроз интерпретацију културне баштине, историје, фолклора, обичаја, ношње, игре и песме народа Војводине.
Учешћем на фестивалу,  у улози виртуелних туристичких водича представиће културу, традицију, обичаје и туристичке потенцијале нашег града и околине

ментор Аранка Харак

 

Оставите одговор

  • Login