Наши такмичари поново у Словенији

U okviru Sajma turizma Natour Alpe-Adria, koji će se održati u Ljubljani od 30.01 do 2.02. 2019 godine, organizovan je 16. Međunarodni festival „Već znanja za več turizma“, na kojem će se okupiti škole iz Slovenije i inostranstva. Tema festivala je TURISTIČNI SPOMINEK MOJEGA KRAJA. Organizator takmičenja je Turistički savez Slovenije.

Osnovna svrha projekta je promovisanje integracije formalnog obrazovanja, stečenog u školi i razvijanja kreativnosti i preduzetništva srednjoškolaca na području turizma.

Učešće na festivalu podrazumeva:

* Pismenu izradu i demonstraciju istraživačkog projekta – turističkog proizvoda

* Promotivni video

* Predstavljanje na sajmu Natour Alpe-Adria

Učenici naše škole, Marija Novaković, Milica Puđa, Jana Aničić, Savo Zorić i Vukašin Đorđić u skladu sa temom – Turistični spominek mojega kraja – uradili su istraživački projektni zadatak pod nazivom „Kofer sećanja“. Istraživački projekat je turistički proizvod – suvenir , koji predstavlja spoj modernog sa tradicijom. Inspirisan je vojvođanskim vezom u savremenoj interpretaciji i prilagođen potrebama savremenog turiste.

Učešćem na festivalu, u ulozi virtuelnih turističkih vodiča predstaviće kulturu, tradiciju, običaje i turističke potencijale našeg grada i okoline

„Kofer sećanja“ – mentor Aranka Harak

Оставите одговор

  • Login